Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Programul de Bugetare Participativă, or. Leova, ediția 2021

Primăria orașului Leova informează, că în data de 7 iulie 2021 s-a finisat procedura de depunere a proiectelor  de Bugetare Participativă (BP) în orașul Leova.

Programul de Bugetare Participativă este orientat către locuitorii orașului Leova, în scopul implicării cetățenilor în soluționarea problemelor localității, susținerii dezvoltării inițiativei publice în interesul comunității locale.

Prin acest program Primăria orașului Leova își propune să urmărească următoarele obiective:

  1. Creșterea nivelului de dialog de colaborare dintre cetățeni și administrația publică locală.
  2. Ajustarea politicilor publice la nevoile și așteptările cetățenilor, pentru a îmbunătăți calitatea vieții în orașul Leova.
  3. Consolidarea democrației prin participarea cetățenilor la un exercițiu de luare a unor decizii ce privesc întreaga comunitate.
  4. Creșterea transparenței activității administrației publice locale.

Pentru Programul de Bugetare Participativă din orașul Leova, ediția 2021 este prevăzută o sumă de 200. 000 de lei. Valoare fiecărei propuneri nu va depăși 50. 000 lei.

Calendarul actualizat al procesului de bugetare participativă

Etapa Perioada
Depunerea proiectelor 25 februarie – 7 iulie
Evaluarea formularului de aplicare, analiza tehnico-financiară și validarea proiectelor de către Membrii grupului de lucru 7 iulie – 14 iulie 2021
Publicarea pe pagina oficială a Primăriei proiectele validate 14 iulie 2021
Votarea proiectelor validate de către cetățeni 14 iulie – 21 iulie 2021
Publicarea câștigătorilor 22 iulie 2021
Implementarea iulie – decembrie

 

În urma etapei de depunere a proiectelor în perioada 25 februarie-7 iulie, din partea cetățenilor au survenit 3 proiecte:

  1. Grupul de inițiativă, str. Alexandru cel Bun 43

Titlul proiectului: Reparația rețelelor de apeduct și canalizare a blocului locativ de pe str. Alexandru cel Bun 43, or. Leova.

Scopul proiectului este de a repara rețelele de apeduct și canalizare a blocului de locuit de pe str. Alexandru cel Bun 43, or. Leova, care sunt învechite.

Locul de implementare al proiectului: or. Leova, str. Alexandru cel Bun 43.

  1. Grupul de inițiativă pentru amenajarea terenului de fitnes, Stadionul orășenesc Leova

Titlul proiectului: Teren de fitnes în aer liber pentru fiecare.

Scopul proiectului: Numărul oamenilor cu obezitate este în creștere. Plus la toate acestea, tinerii mai puțin se ocupă cu sportul din motive că nu au condițiile necesare. În acest sens, spațiul amenajat cu aparate de fitnes în aer liber va facilita accesul tinerilor și nu numai, la aparate specializate pentru a se ocupa cu sportul, și a duce un mod activ și sănătos de viață.

Locul de implementare al proiectului: or. Leova, Stadionul orășenesc Leova.

  1. Grupul de inițiativă, str. Unirii 40

Titlul proiectului: Reparația capitală a acoperișului blocului de locuit

Scopul proiectului: Scopul proiectului este de a repara acoperișul blocului de locuit de pe str. Unirii 40, care este deteriorat și prezintă pericol pentru locatari.

Locul de implementare al proiectului: or. Leova, str. Unirii 40.

Conform calendarului bugetării participative urmează procedura de evaluare și validare a proiectelor. prin formarea unei comisii din reprezentanți APL, consilieri, reprezentanți MASS Media, a societății civile și simpli cetățeni.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova” este cofinanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer. Proiectul este  implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE).

Această publicație a fost elaborată în cadrul proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, care este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Fundația Konrad Adenauer (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reprezintă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer.