Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Lansarea lucrărilor de construcție pentru proiectele de canalizare

(AAC) și de eficiență energetică (EE) în orașul Leova, finanțate de Uniunea Europeană
La data de 4 noiembrie 2020, în cadrul unui eveniment festiv, a avut loc lansarea oficială a lucrărilor de sporirea a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din or.Leova și de extindere a sistemului centralizat de canalizare pentru 717 case individuale din raza orașului.
Astfel, eficientizarea energetică a Liceului Teoretic ,,Constantin Spătaru” din orașul Leova va include reparația acoperișului, izolarea pereților clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece în robinetele școlii și renovarea facilităților sanitare a instituției. Valoarea totală a proiectului – Eficientizarea energetică a Liceului Teoretic ,,Constantin Spătaru” constituie 53 milioane lei.
Ca urmare a investiției și lucrărilor efectuate cei peste 50 de angajați ai instituției și peste 650 de elevi se vor bucura de condiții bune de lucru și studiu.
Proiectul ,,Extinderea sistemului de canalizare în orașul Leova”, va cuprinde un sistem centralizat de canalizare de circa 13,5 km la care vor fi racordate 717 gospodării din orașul Leova și construcția unei stații de pompare a apelor uzate iar valoarea totală a proiectului constituie 47 milioane lei.
Costul estimativ al ambelor proiecte este de aproximativ 100 milioane lei iar cofinanțarea acestora a fost asigurată de Consiliul Raional Leova și Primăria or.Leova.
La evenimentul de lansare precum și la vizitele de inspectare desfășurate la șantierele de construcție au participat reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Moldova, în frunte cu Magdalena Mueller-Uri, Șefa Secției Operațiuni în cadrul Delegației UE în
Republica Moldova, reprezentanți ai Ambasadei Germaniei și Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, angajații ADR Sud, în frunte cu Dna Director, Maria Culeșov și reprezentanții administrației publice locale.