Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Discuţii în raionul Leova despre traficul de fiinţe umane

În perioada 25 februarie – 3 aprilie 2015, specialiștii Centrului Internațional „La Strada”, în parteneriat cu Secretariatul Permanent al Centrului Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane și cu autoritățile publice locale din raionul Leova, organizează sesiuni de sensibilizare a populaţiei din oraş, din satele Filipeni și Hănăsenii Noi despre acest fenomen negativ.

 

leovaLa primăria oraşului Leova a avut loc prima sesiune de sensibilizare în domeniul traficului de ființe umane, la care au participat adulți și tineri din această urbe. Cei prezenţi s-au arătat mulțumiți de informația recepționată și au promis că o vor transmite și altor persoane.

Până acum, dar şi pe parcursul următoarelor două săptămâni, specialiștii Centrului Internațional „La Strada”, împreună cu angajaţii Secretariatului Permanent al Centrului Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane și ai Direcției raionale de învățământ, au efectuat şi vor continua desfăşurarea, în instituţiile educaţionale din comunităţile menţionate mai sus, a traininguri-lor pentru profesori, părinți și elevi, în vederea prevenirii traficului de ființe umane.

La seminare se atrage atenţia asupra faptului că traficul de persoane este un fenomen cu dimensiuni globale, o încălcare gravă a drepturilor omului, un fenomen social cu consecințe pentru întreaga societate. Traficul de ființe umane este o activitate infracțională prin care se obține un profit mare ce are efecte grave pentru siguranța și bunăstarea victimelor sale.

Cu părere de rău, potrivit Raportului Ministerului Afacerilor Interne „Monitorizarea situaţiei în domeniul traficului de fiinţe umane—analiza stării şi dinamicii infracţionale pentru anul 2013”, fenomenul este larg răspândit și în Republica Moldova.

Aceste activităţi în raionul Leova sunt organizate în cadrul proiectului „Sensibilizarea în domeniul managementului riscului traficului de persoane”, implementat în ţara noastră cu susţinerea financiară a Fondului Provocările Mileniului Moldova.